Wat voor steps hebben jullie?
Bij ons rijdt u met de echte kickbikes. Deze step is slechts 9 kilo licht en rolt dankzij de grote wielen lekker door. Daardoor gaat het steppen veel lichter dan bij andere (veel goedkopere) modellen. Al onze steps zijn uit 2009 en verkeren in perfecte staat!

steppen haarlem faqIemand in onze groep wil/kan niet steppen?
Soms is er een reden dat iemand beter niet kan steppen, bijvoorbeeld bij zwangerschap of een blessure. Geen probleem. Voor de niet-steppers hebben wij hele opvallende en aparte stadsfietsen die je toch het gevoel geven echt mee te doen met de groep!

Van hoe laat tot hoe laat kunnen we steppen?
Steppen gaat bij ons altijd per dagdeel (ongeveer 2,5 à 3,5 uur). Of dat de ochtend, middag of de avond is maakt bij ons niet uit, de keuze is aan jullie.

Is er een minimum aantal deelnemers?
Zowel voor de losse verhuur als de arrangementen hanteren we een minimum aantal deelnemers. Dit kan per activiteit verschillen. Ben je met minder personen dan het minimum? De activiteit kan toch doorgaan als je bereid bent voor het minimum aantal deelnemers te betalen.

Waarom is steps huren goedkoper dan een verzorgde tocht?
Wie bij ons een activiteit boekt krijgt een totaalpakket: de steps worden afgeleverd, een deskundige instructeur helpt u op weg en fungeert als gids, of u krijgt een mooie steproute in de GPS mee. Die extra’s maken een pakket iets duurder dan de kale stephuur. In sommige gevallen zit er in zo’n pakket ook nog een tweede activiteit zoals varen of klootschieten.

Aan wie verhuurt Stepverhuur Haarlem?
Aan iedereen: particulieren, bedrijven en evenementen bureau’s. Let op: particulieren vragen wij altijd om een identificatiebewijs bij ons achter te laten.

Is het nodig te reserveren?
Je kunt natuurlijk altijd op de dag zelf proberen om nog te steppen, maar je loopt dan wel het risico achter het net te vissen. Voor grote groepen is het zelfs aan te bevelen om ruim op tijd je aanvraag te doen. We hebben ook enkele grote evenementen bureau’s als klant, daarom kun je er beter maar op tijd bij zijn.

Hoe intensief is steppen?
Steppen is echt heel anders dan fietsen. De snelheid ligt wat lager en de beleving is ook heel anders. Voor spiertievelingen is 15km in een uur goed haalbaar, de meeste groepen doen het beduidend rustiger aan. In de stad voldoet een rondje van 7 km doorgaans genoeg. Dan heb je ook nog eens de tijd om bij iets stil te staan.

Wat moet ik doen als ik onderweg een lekke band krijg?
Ongelukjes komen bijna nooit voor. Toch krijg je van ons altijd een rugzakje mee met reserve bandjes, bandenlichters, een pompje en een ehbo setje. Boek je ene uitje met gids, dan wordt alles voor je geregeld. Huur je de steps, dan is banden plakken is onderweg dus niet nodig. In 10 seconden heb je het wiel eruit en daarna vervang je zo het bandje. Lucht erin en verder gaan! Maar laten we eerlijk zijn: we hebben ook dit seizoen nog niet één lekke band gehad!

Aan welke voorwaarden ben ik gebonden?
De huurder vrijwaart Stepverhuur Haarlem van alle aansprakelijkheid welke het gevolg kunnen zijn van het gebruik van de step(s) of deelname aan (een deel van) de arrangementen. Huurder verplicht zich om steps en eventuele toebehoren in dezelfde toestand als waarin zij zijn ontvangen terug te bezorgen (of indien overeengekomen te laten afhalen) en zal eventuele schade vergoeden.
Bij verlies zal ongeacht de oorzaak € 300,00 per step in rekening worden gebracht.